Svartdalen

Nordland, Norway

Oppsummering

Type:
Klatrefelt
Boltet/Reboltet:
-
Annmarsj i km:
1
Antall ruter:
29
Boltede ruter:
16
Naturlige ruter:
13
Gradering:

Beskrivelse

Adkomst
Fra Narvik, kjør nord langs E6 til du passerer Rombaksbroen. Ta første til høyre etter broen ved et skilt der det står “skytebane´´og “rallarkirkegård´´. Kjør opp en liten bakke og ta til venstre langs en grusveg, følg denne omtrent to kilometer. Parker langs vegen ved en kupert traktorvei som går opp mot høyre. Følg denne omtrent én kilometer til fots og du vil se klatreveggen opp til venstre forbi en liten steinur.

Klatringen
Det meste av klatringen i Svartdalen er på vegger som er vertikal eller med svak negativ helning. Rutene som går på den faste og ganske korte granitt-veggen er ofte teknisk og på relativt små tak. Det er for det meste fin og variert klatring med innslag av underclings, sidepulls, gastons, mantling, overheng og til og med litt jamming! De fleste rutene er gradert på 6er tallet og oppover, men feltet er i stadig utvikling og det vil bli lagt fokus på å etablere noen enklere ruter i nær fremtid. Boltingen er veldig sympatisk med korte avstander og gjennomtenkte klippe-posisjoner. Det er for det meste snakk om ekspansjonsbolter, men de nyere rutene har limbolter. Det er forøvrig noen av rutene som sikres på naturlige sikringer, noen av de med boltede anker. Det er også verdt å nevne at feltet har noen av de høyest graderte sportsklatre-rutene i Narvik-området.

Historie
Feltet ble etablerte på initiativ av de lokale klatrerne Dagfinn Eilertsen og Tore Dreyer ved begynnelsen av århundreskiftet. Andre lokale klatrere fra både Narvik og Kiruna klatreklubb har senere tatt over stafett-pinnen og fortsatt etableringen av feltet. Det er potensiale for mye mer klatringen i området, både sport og trad.

Karakteristikk

  • Ettermiddagssol
  • Bålplass
  • Sva
  • Vertikalt

Rute graderinger

Kart