Sperrbotten

Moss, Ostfold, Norway

Oppsummering

Type:
Klatrefelt
Annmarsj i km:
0-1
Antall ruter:
25
Boltede ruter:
19
Naturlige ruter:
6
Gradering:

Beskrivelse

Adkomst
Fra Oslo: Kjør E6 retning Moss og Svinesund, etter ca 35 km, tar du av ved avkjøring til Moss. Sving under E6 og følg rv120 mot Svinndal/Våler. Ved avkjøringen til Elvestad (rv 120) fortsetter du rett frem (rv 115) mot Svinndal. Etter 2 km kommer du til en butikk på venstre side av veien. Parkering finner du bak butikken, og du ser klippen 150 meter borte langs en gang/sykkelvei på siden av jordet.

Spesielle hensyn
Parkering skjer på parkeringsplassen bak butikken. Parker godt til siden. Som på alle klatresteder pass på å få med søppel ut fra feltet.

Beliggenhet
Klatrefeltet Sperrebotn ligger vestvendt i en liten kolle på et jorde ved Sperrebotn, ca 10 km inn i landet fra Moss. Feltet er åpent mot jordet og solen kommer godt til, så her tørker det raskt opp. Det er også lite sig fra toppen. Feltet passer kanskje ekstra godt tidlig på våren, da det er tørt tidligere enn de fleste andre felt i regionen. Den lange kjøreturen fra Oslo kompenseres av den korte ansmarsjen.

Historikk
Feltet ble funnet og utviklet av lokale klatrere på sent 80-tall. Dette er en av få klatremuligheter i nordre del av Østfold, og feltet ble en del brukt på tidlig 90-tall. Med nyere ankere og enkelte nye bolter har aktiviteten har tatt seg opp igjen i nyere tid.

Klatring
Klippen har klatring på vegger som går opp mot 90 grader, hovedsakelig lister og enkelte diedere. Veggen er opp til 20 m på det høyeste. Rutene er på grad fra 4 til 8/8+, med hovedvekten mellom 6 og 7. Alle ruter har toppanker og det er en blanding av naturlig og boltet sikring. Boltene er stort sett i og stand, men boltingen er noe mer spredd enn det som er vanlig på nyere ruter.

Karakteristikk

  • Ettermiddagssol
  • Barnevennlig
  • Sva

Rute graderinger

Kart