Skyrvedalen

Hemsedal, Buskerud, Norway

Oppsummering

Antall ruter:
15
Boltede ruter:
15
Gradering:

Beskrivelse

I Skyrvedalen er det lang tradisjon for klatring på naturlige sikrede ruter. De siste årene er det og blitt utviklet en del borreboltsikrede ruter. Det er disse rutene som beskrives her.

Skyrvedalen ligger på 1100 m.o.h. og har fantastisk utsikt over Hemsedal. Veggen har sol fra ca. kl. 14.00 og spesielt på høsten så kan en få noen fine ettermiddager her. Klatringen skjer på loddrette vegger eller på bratt sva. Det er til nå etablert 15 ruter fra 5+ til 7-.

Sesong fra juni til oktober. Snøsmeltingen bør være ferdig før man ferdes under klippen.

Hvordan finne fram
Ved Ulsåk, øst i Hemsedal, så sving av mot Thorset. Ta til venstre, inn på grusvei, etter 1 km. Ta til høyre etter 600 m (100 m etter ei lita bro). Veien har flere grinder som du må huske å lukke. Veien blir gradvis dårligere etter broa og det er vanlig å parkere her. Har du 4 hjulstrekker er det mulig å kjøre helt opp.

Etter at du har parkert er det best å følge veien helt til steinfyllinga og gå opp hylleformasjon i enden av denne. Se bilde.

Rutene
Det er boltet ruter på 3 ulike vegger. Rutene er fra 10 – 25 meter høye. Alle rutene som er beskrevet her er fullbolta og har snuanker. Det er frarådes å gå rundt for å rigge topptau.

Filer

Karakteristikk

  • Ettermiddagssol
  • Vertikalt

Rute graderinger

Kart

Kontakt skribent


Lignende Klatrefelt