Sandbakken

Oslo, Oslo, Norway

Oppsummering

Type:
Klatrefelt
Annmarsj i km:
0-1
Antall ruter:
25
Boltede ruter:
24
Naturlige ruter:
1
Gradering:

Beskrivelse

Adkomst
Følg E6 til Klemetsrud, ta av mot Enebakk, riksvei 155. Etter ca. 4 km passerer du fylkesgrensa til Akershus, like etter tar man til venstre skiltet Sandbakken/Frambu. Adkomsten til klippen er ca 5 minutter. Skal du til hovedveggen velger man stien mot Askevann.

Spesielle hensyn
Klatrefeltet ligger i vernet skog. Det oppfordres til forsvarlig bruk av ild og telting. Skogen foran klippen er felt etter befaring med Oslo kommune, ytterligere høgst er forbudt. Til venstre for hovedveggen er det bolteforbud.

Sandbakken stua
Åpningstid lørdag og søndag 10-16

Beliggenhet
Klatrefeltet ligger i Oslo kommune på grensa til Ski kommune. Det er ca. 20 min kjøring fra Oslo og Ski sentrum.

Historikk
Arne Nedkvitne og Snorre Moen startet klatringen på feltet tidlig på 80’tallet med naturlige sikringer. Jan Westby plasserte på samme tid noen få ekspansjonsbolter. Etter mange år uten aktivitet tok Ski klatreklubb sommeren 2009 tak i videreutviklingen med Geir-Martin H Sømme og Bjørn Dragland som primus motor. Hovedveggen er etablert i regi av Norges Boltefond med midler fra Norges Klatreforbund. Mellomveggen og Vesleveggen er utviklet i regi av Ski klatreklubb.

Klatringen
Sandbakken klatrefelt har tre sektorer. Hovedveggen er vertikal og sva, mellomveggen noe overhengende og vesleveggen er for det meste vertikal med innsalg av svakt overheng. Rutene klatres i hovedsak på klassiske positive lister med innslag av slappe tak og krystaller. Rutene er 10 – 30 meter med et gradsspekter på 4a til 7b+. Alle rutene er etablert med ekspansjonsbolter og to ekspansjonsbolter med ring som toppfeste.

Karakteristikk

  • Ettermiddagssol
  • Barnevennlig
  • Morgensol
  • Vertikalt

Rute graderinger

Kart