Ishoel

Oppdal, Sor-Trondelag, Norway

Oppsummering

Type:
Klatrefelt
Annmarsj i km:
0-1
Antall ruter:
86
Boltede ruter:
86
Naturlige ruter:
13
Gradering:

Beskrivelse

Adkomst
Fra Oppdal: Kjør rv 70 mot Sunndal. Etter ca 20 km, ta til venstre, skiltet Vikaseter og Dindalshytta. Følg veien et lite stykke til elva og parker her. Hold deg på nordsiden av brua, nærmest rv 70. Veien til høyre før elva, er privat og brukes kun for anmarsj til fots. Sektor Øvre: Følg den private veien til fots ca 200 meter. Ta av til høyre og følg stien opp åsen til du ser toppen av veggen. Følg letteste veg derfra. Myra kan være ganske våt på forsommeren. Sektor Litjhælvet: Går langs den samme veien, men følg denne ca 300 meter før du tar til venstre på en liten parkeringsplass. Gå ca 50 meter mot elva. Da befinner du deg på toppen av sektoren og kan klyve ned mellom rute 3 og 4.

Beliggenhet
Ishoel klatrefelt er det første i Oppdalsområdet og ligger ved elva Driva i nærheten av Ishoel bro. Det er flere sektorer på Ishoel, og denne føreren tar for seg sektorene Litjhælvet og Øvre. Lokalt førerverk tar for seg de resterende sektorene. Feltet tørker fort opp etter regn og noen av sektorene er regntette.

Historikk
Klatringen på Ishoel starta med topptauing tidlig på 90-tallet med Ola Fjøsne og Kjell Ivar Knudsen i spissen. Først på slutten av 90-tallet kom boltinga skikkelig i gang med Geir Plassen som drivende kraft. Da VPG ble etablert på Oppdal i 2000 fikk utviklingen fart igjen, nå med Rune Kvalsnes som drivkraft.

Karakteristikk

  • Ettermiddagssol
  • Morgensol
  • Overheng
  • Reinsikkert
  • Sva
  • Vertikalt

Rute graderinger

Kart

Klatrefører