Himmeldalen

Alta, Finnmark, Norway

Oppsummering

Type:
Klatrefelt
Annmarsj i km:
0-1
Antall ruter:
49
Boltede ruter:
48
Naturlige ruter:
1
Gradering:

Beskrivelse

Adkomst
Fra Alta: Kjør E6 mot Lakselv. Etter ca 6 km fra Alta bru kommer et skilt merket Himmeldalen. Dette sees litt etter opphevelsen av fartsgrense 60-skilt. Merk at dette er et vanlig gateveiskilt på høyre side av veien. Kjør opp grusveien og etter ca 1,5 km kommer en parkeringslomme. Her står det et lite treskilt merket Klatrefelt. Følg sti opp til bergveggen som da er sektor Hovedberget. Om det er fullt, parker langs veien videre innover dalen. Ikke sper veien.

Beliggenhet
Himmeldalen klatrefelt ligger i Transfarelvdalen ikke langt fra Alta. Veggen er sørvest vendt og har sol fra 11 tiden til sent på kveld. Himmeldalen er meget barnevennlig og et fint sted for hele familien. Det er flere bålplasser på feltet, og på toppen har man utsikt over Alta.

Historikk
De første rutene ble boltet i 1998. De fleste rutene er etablert fra 2005,og feltet har i dag 50 ruter. Adkomst til toppen går via en renne mellom Hovedberget og Brattberget, som kun er tegnet inn på oversiktskartet. Feltet har stort potensiale for flere ruter.

Klatringen
Klatringen i Himmeldalen er svært variert. Veggen har en øvre og en nedre del slik at klatringen enkelte steder er opp til 45 meter. Rutene kan være pumpende, men har gode store tak. På de korte veggene er det mer teknisk krevende med små lister og riss.

Karakteristikk

  • Ettermiddagssol
  • Barnevennlig
  • Overheng
  • Sva
  • Vertikalt

Rute graderinger

Kart

Klatrefører