Hauktjern

Oslo, Oslo, Norway

Oppsummering

Type:
Klatrefelt
Annmarsj i km:
3-4
Antall ruter:
137
Boltede ruter:
96
Naturlige ruter:
41
Gradering:

Beskrivelse

Beliggenhet
Feltet ligger ikke langt fra Oslo sentrum, men likevel langt nok unna til å slippe byens støy. Feltet er meget populært, så dette er en fin arena for sosial omgang med andre klatrere. Hauktjern er det største klatrefeltet på bolt i regionen, med over 180 klatreruter med et vidt spekter av grader. Veggen har morgensol til rundt 12 på dagen, noe som er kjærkomment på varme sommerdager. Denne føreren tar for seg sektorer som Haukenebbet, Veslfeltet og Hovedfeltet. I tillegg er det omliggende sektorer som Sjøveggen og Takoverhengsveggen. For full oppdatering, se i Klatrefører for Oslo og omegn.

Klatringen
På Hauktjern må man forberede seg på å krimpe. Lister dominerer alle sektorene med innslag av riss og flakformasjoner. Det er stor variasjon på antall høydemeter på rutene, harde crux er vanlig, men pumpende og jevne ruter finner man også. Rutene er som regel teknisk vanskelige og krever presist fotarbeide.

Adkomst
Fra Oslo S: Kjør eller ta t-banen til Ulsrud. Innerst i Østmarkveien ligger Østmarksetra, parker her. Ved høyre parkering av veien følg grusvei ved bommen. Etter ca 15 minutter har du passert Nøklevann og ankommet Sarabråten. Her går du bratt til venstre på bred sti, denne tar deg opp til Hauktjern etter ca 5 minutters gange.

Historikk
Hauktjern har vært brukt av klatrere i mange tiår, de første registrerte rutene er fra 60-tallet, da rundt Haukenebbet. Hovedfeltet ble fortrinnsvis brukt til tekninsk klatring. I 1989 startet utviklingen for fullt da flere klatrere etablerte ruter på Gamlefeltet. Det ble også boret noen ruter på Hovedfeltet. I regi av NKF ble Hauktjern ble reboltet med limbolter og klipp-inn-anker i 2005.

Karakteristikk

  • Ettermiddagssol
  • Barnevennlig
  • Overheng
  • Reinsikkert
  • Sva

Rute graderinger

Kart

Klatrefører