Hammer´n

Sørumsand, Akershus, Norway

Oppsummering

Type:
Klatrefelt
Boltet/Reboltet:
2010-
Annmarsj i km:
0-1
Antall ruter:
40
Boltede ruter:
36
Naturlige ruter:
4
Gradering:

Beskrivelse

Adkomst
Kjør av E6 ved Frogner nord for Skedsmokorset, følg riksvei 171 til Lørenfallet. Sving til venstre ved kirka etter sentrum. Ved første Y kryss, ta til venstre på grusvei (Bingenveien). Følg veien ca. 2 km til liten bru. Parker på andre siden av brua, gå grusveien rett opp gjennom jordet. Klippen kommer til syne etter 5-6 minutters gange.

Spesielle hensyn
Parker nede ved brua, klippen stenges dersom kjøreforbudet ikke respekteres.

Beliggenhet
Hammer’n klatrefelt ligger i landlige omgivelser rett sør for Lørenfallet sentrum. Feltet har morgensol og nydelig utsikt over Norges lengste elv Glomma.

Historikk
Feltet ble oppdaget i 1997 av Runar Carlsen, de første 11 rutene ble utviklet samme år, sammen med Øystein K Johnsen. År 2009 ble alle de gamle rutene reboltet og en del nybolting ble gjennomført i regi av Norges Boltefond. Klippen var tidligere skjult av mye tung granskog, i god dugnadsånd ble rundt 70 kubikk lagt ned sammen med Sørum Klatre og Fjellsportklubb.

Klatringen
Hammer’n klatrefelt har 6 sektorer med til sammen 39 ruter, de fleste rutene klatres på bolt med unntak av noen enkle naturlige linjer. Enkelte ruter er av slik karakter at man blir pumpet, men de fleste linjene er originale i den forstand at graden blir satt på grunn av tyngden av cruxet. Rutene er meget variert fra lett sva til en mer overhengende type, meget bratt. Steinkvaliteten har god friksjon og er lite forholds avhengig, klippen tåler en del regn før flere av ruten blir våte. Feltet innehar også en buldrestein som er meget godt egnet for barn. Det er satt opp to toppanker som kan nås fra steinens noe enklere side.

Karakteristikk

  • Ettermiddagssol
  • Barnevennlig
  • Morgensol
  • Sva
  • Vertikalt

Rute graderinger

Kart

Klatrefører