Flatanger: Glassøyfjellet

Flatanger, Nord-Trondelag, Norway

Oppsummering

Type:
Klatrefelt
Annmarsj i km:
1-2
Antall ruter:
16
Boltede ruter:
16
Gradering:

Beskrivelse

Adkomst
Fra Steinkjer: Kjør E6 til Asphaugen, ca 5 km. Ta av mot Namsos og Flatanger, RV 17 og følg denne i ca 40 km forbi Namdalseid til Sjøåsen. Ta av her til venstre mot Lauvsnes og følg RV 766 i ca 20 km til Tøtdalen. Ta av til venstre og fortsett langs RV 766 mot Lauvsnes, ca 25 km. Før Lauvsnes, ta av mot Vik. Følg veien i ca 4 km og ta av til Strøm. Etter ca 1 km kommer du til Strøm gård, første gård på venstre hånd. Parker på anviste plasser.

Spesielle hensyn
Det er et særdeles godt forhold til grunneier som er behjelpelig med det meste. Det er viktig å huske på at gården er i drift, så gå på oppmerkede stier slik at avling ikke blir ødelagt. Parkering, camping og toalettbesøk skal foregå på anviste plasser.

Beliggenhet
Veggen ligger vestvendt med ettermiddagssol. Det er ca. 5 minutter adkomst til klippen, parkering langs veien. Ved sterk vind i området rundt Strøm gård kan Glasøyveggen være et godt alternativ, da det ofte er vindstille ved klippen.

Historikk
Utviklingen av klatrefeltet startet sommeren 2013 og fortsatte sommeren 2014 av en gjeng Tyske entusiaster. Det Tyske teamet ble honorert av Norges Boltefond for å etablere klatrerutene. Det er etablert et 10’tall ruter fra 7a til 8c.

Klatringen
De etablerte rutene i veggen er til dels svært overhengende, flere av rutene er regnsikre. Veggen har mye formasjoner med positive store grep. Veggen har et stort potensial for utvikling av superklassiske moderate ruter. Det er også mulig å etablere klatreruter med flere taulengder, da veggen er ca. 150 meter høy.

Overnatting
På Strøm gård er det lagt opp til overnatting med tilgang på toalett og dusj for en billig penge. For overnatting, kontakt berhes@online.no

Karakteristikk

  • Ettermiddagssol
  • Overheng
  • Reinsikkert
  • Vertikalt

Rute graderinger

Kart

Klatrefører