Eggum

Eggum, Nordland, Norway

Oppsummering

Type:
Klatrefelt
Annmarsj i km:
0-1
Antall ruter:
32
Boltede ruter:
32
Gradering:

Beskrivelse

Adkomst
Fra Svolvær: Kjør mot Leknes langs E10 i ca 53 km. I Bøstad, ta av til Eggum. Det er skiltet. Etter å ha kjørt langs sjøkanten på en smal vei hvor det bare er plass til en bil, vil klippen bli synlig oppe til venstre. Parker nede ved brygga og gå langs veien mot klippen til stien blir synlig etter ca 150 meter.

Spesielle hensyn
Stien som fører til cragget går ved siden av et jorde. Ikke gå andre steder enn på stien.

Beliggenhet
Eggum ligger på Vestvågøy i Lofoten ikke langt fra hjertet av tradklatringen. Fra klippen har man utsyn over havgapet og på godværsdager kan man se utover horisonten. På regnværsdager er man trygg og tørr under klippen, som er meget overhengende.

Historikk
Feltet ble oppdaget i 2002 av Andreas Haug Christiansen. Sammen med Knut Storvik boltet han Gullfaks og Eggulf. Først i 2005 ble de fleste linjene satt opp. Andreas, Knut og Odd-Roar Wiik begynte å sjekke gjenstående gode linjer og boltet dem. Tilsammen ble det boltet 20 ruter samme året. Feltet har per i dag 25 ruter som er gått. Kreatører for feltet ber om at det ikke blir chippet på feltet, samt at kortslynger får henge i fred. Feltet ble reboltet i 2013 av Norges Boltefond i samarbeid med NKF og Vestvågøy kommune.

Klatringen
Eggum gir en spesiell klatreopplevelse. Det er store gode tak i kraftig overheng. Når graden går opp er det ikke fordi takene blir mindre, men fordi de bare blir litt slappere. Formasjonene i veggen gir variert og teknisk klatring. En nydelig vegg å klatre på som kan oppleves som glatt og fuktig når havtåka kommer inn fra nord.

Karakteristikk

  • Barnevennlig
  • Morgensol
  • Overheng
  • Reinsikkert

Rute graderinger

Kart

Klatrefører