Brensholmen

Brenseholmen, Troms, Norway

Oppsummering

Type:
Klatrefelt
Annmarsj i km:
2-3
Antall ruter:
18
Boltede ruter:
12
Naturlige ruter:
6
Gradering:

Beskrivelse

Adkomst
Fra Tromsø: Kjør fra Tromsø sentrum mot Kvaløya og videre mot Sommarøy. Følg veien til du kommer til skilt til Brensholmen og følg det. På Brensholmen følger du skilt til fergen mot Senja (tredje avkjørsel til høyre). Parker ved eller like før fergeleiet.

Spesielle hensyn
Vær påpasselig med å gå utenfor gjerder og dyrket mark.

Beliggenhet
Klatrefeltet ligger nydelig til på Brensholmen. Fra klatrefeltet har man fortryllende utsikt ut mot Norskehavet. Det er flere ulike sektorer, som alle har ulike solforhold. Dette gir stor fleksibilitet i forhold til sol og varme. Feltet ligger i nær tilknytning til havet, og ikke langt fra den første sektoren kan man besøke hvite sandstrender. Stedet har et nydelig turterreng og er meget barnevennlig. Vi tar for oss kun sektor Panoramaveggen. For de andre sektorene, se ”Kvaløya Selected climbs”.

Historikk
Klatring på Brensholmen har foregått siden tidlig på 80-tallet. Tor Edgar Ripman, Sjur Nesheim og Audun Igesund var blant de som startet med klatring på Brensholmen. Allerede så tidlig som i 1984 lagde Tor Edgar en liten fører for feltet. I de senere årene har det blitt boltet mange nye ruter i alle vanskegrader, noe som gjør feltet særdeles anvendelig til alle former for klatring.

Klatringen
Klatringen på Brensholmen er teknisk krevende, noen sektorer er bratte med store tak. Hovedtyngden av rutene på feltet har middels vanskelighetsgrad, dette gjør det lett for nybegynnere å komme i gang med uteklatring. Her finnes også en del harde ruter som de mer erfarne klatrerne kan bryne seg på. Veggen består av en del riss samt flak med gode tak. Veggen tørker fort opp etter regn, i tillegg til at den blir snøfri tidlig på våren. Når det regner i Tromsø er det ofte sol her.

Karakteristikk

  • Ettermiddagssol
  • Barnevennlig
  • Morgensol
  • Vertikalt

Rute graderinger

Kart

Klatrefører