Bertnem

Namsos, Nord-Trondelag, Norway

Oppsummering

Type:
Klatrefelt
Annmarsj i km:
0-1
Antall ruter:
33
Boltede ruter:
29
Naturlige ruter:
4
Gradering:

Beskrivelse

Adkomst
Fra Grong: Kjør E6 mot Trondheim og ta av på rv 706 mot Ranemsletta og Namsos. Følg denne i ca 14,5 km og veggen kommer til syne på høyre hånd. Parker ved rasteplassen før Bertnem Gård og følg sti opp til veggen.

Beliggenhet
Klatrefeltet på Bertnem ligger like ved veien mellom Grong og Namsos, ca 3 timer nord for Trondheim. Elva Namsen renner ikke langt fra veggen, så på varme dager er det bare å ta med badetøy. Veggen er også rett over historiske Bertnem Gård med sine gravhauger som antas å være fra år 200 e.Kr. og har antakelig vært et sentralt sted for småkongedømme. Det er et godt forhold til grunneier som også har hytte til leie for de som ønsker å fiske laks i Namsen. Veggen er sørvendt og har sol hele dagen. Gode parkeringsmuligheter og toalett ved parkeringen gjør feltet brukervennlig. Feltet er barnevennlig og et godt familiested.

Historikk
De første rutene ble boltet våren 2012 med limbolter av Lars Audun Nordnes, og den første ruta ble ledet samme sommer. Norges Boltefond med Runar Carlsen i spissen, satte mange ekspansjonsboltet på sensommeren 2012. Feltet ble offisielt åpnet 26 mai 2013 med storslagent besøk av ordføreren i Overhalla Komune. Norges Boltefond hadde ny bolterunde høsten 2013. I skrivende stund er det over 30 boltede ruter med plass mange hundre til. Det er også en del naturlige linjer på feltet.
Det er flere fine vegger enda lenger til venstre, rundt hjørnet av veggen, men det er ikke ønskelig med klatring her på grunn av nærheten til gården og gårdsbygningene

Klatringen
Veggen er fra 10 til 50 meter i høyde og nesten 1 km bred. Felte kan by på alle brattheter, men vi finner mest vertikalt og bratt sva. Det er stort sett meget bra fjellkvalitet, fjellet er vannskurt, noe som gir delvis lite friksjon. De ulike sektorene har mye fint å by på i forhold til hylleformasjoner, riss, sva, blokkformasjoner, dieder og takoverheng.

Spesielle hensyn
Det er et godt forhold til grunneier. Vi ønsker å ha det slik, så husk å rydde opp søppel og annet etter dere. Bruk toalettet ved rasteplassen.

Karakteristikk

  • Ettermiddagssol
  • Barnevennlig
  • Morgensol
  • Sva
  • Vertikalt

Rute graderinger

Kart

Klatrefører