Beachen

Stryn, Sogn og Fjordane, Norway

Oppsummering

Type:
Klatrefelt
Annmarsj i km:
1
Antall ruter:
52
Boltede ruter:
52
Gradering:

Beskrivelse

Adkomst
Fra Stryn: Kjør på Loen på rv 60. Etter ca 6 km stopp på venstre side av veien ved et nedlagt grustak. Fra Loen: Kjør mot Stryn på rv 60. Etter ca 4 km parker på høyre side av veien ved nedlagt grustak. Gå 50 meter mot Stryn, ta av til høyre ved en stor bulder og følg stien til veggen.

Spesielle hensyn
Parker ved grustaket. Pass på at du ikke sperrer for bondens vedlager og redskap.

Beliggenhet
Klippen ligger flott til innerst i Nordfjorden. Klippen er vestvendt og får ettermiddagssol. På varme sommerdager kan temperaturen i veggen bli meget høy. Under klippen er det fin bålplass og det er god plass til camping under klippen. Klippen er barnevennlig, men vær alltid oppmerksom på løse steiner.

Historikk
I 2001 fant de to ildsjelelene Vegard Vereide og Asbjørn Moe alias ”Bakeren”, klippen og startet utviklingen. Fra 2002 startet utviklingen for alvor og feltet ble etterhvert til et av Norges fineste.

Klatringen
Rutene er alt fra lange tekniske sva ruter til pumfest av noen overhengenede superruter. Lette korte ruter, så vel som lange harde. Sesongen er fra tidlig vår til sein høst. Mye av klatringen er helt tørr og de deler av veggen som kan få regn tørker raskt.

Karakteristikk

  • Ettermiddagssol
  • Barnevennlig
  • Overheng
  • Reinsikkert
  • Vertikalt

Rute graderinger

Kart

Klatrefører