Bannenes

Børselv, Finnmark, Norway

Oppsummering

Type:
Klatrefelt
Annmarsj i km:
1-2
Antall ruter:
18
Boltede ruter:
14
Naturlige ruter:
4
Gradering:

Beskrivelse

Adkomst
Fra Lakselv: Kjør mot Børselv langs rv 98, ca 32 km. Etter Cáhppiljohka og oppoverbakken med høyresving i toppen sees en strømlinje som går over veien. Ta til venstre inn på en grusvei. Følg veien rett fram, over en liten bekk, så til høyre, opp en liten skråning og parker her. Veggen kan da sees rett nord. Følg stien inn mellom trærne, over myra og berget, ned bakken og til høyre og opp skråningen ved en stor stein.

Spesielle hensyn
Skogsveien som brukes for å komme til den nærmeste parkeringsplassen er privat og bør brukes med forsiktighet. I mai kalves det i området. Enkelte år hekker fjellvåken i veggen, ta derfor hensyn til rugetiden .

Beliggenhet
Bannnenes klatrefelt ligger på Bannenes ca 32 km fra Lakselv mot Børselv. Fra parkeringen tar det ca 10 minutter å gå til feltet. Feltet ligger i ”trapper” som er øst- og nordvendt og har sol fra ca kl 12 på formiddagen til kl 2 på natten. Fra feltet er det utsikt over Porsangerfjorden med sine mange holmer. Et nydelig skue når solen skinner i tolvte time.

Historikk
Feltet ble oppdaget av Runar Carlsen og Lin Veronica Wagelid sensommeren 2007. Feltet ble holdt hemmelig en stund da det skulle bli en bursdagsgave til Terje Wagelid november samme år. Vinteren ble brukt til å innhente grunneieravtale med Finnmarkseiendom samt å skaffe til veie støtte til prosjektet via NKF. Året etter startet Norges Boltefond og Lemmivaara Klatreklubb, med Runar, Lin Veronica og Terje i spissen, på arbeidet med å rydde, sikkerhetsstille og bolte rutene. Til sammen ble det boltet 14 ruter og lagt snufeste til 3 naturlige ruter.

Klatringen
Klatringen på Bannenes er overhengende på alle veggene som vender mot sør og sva på veggene som vender mot øst. Veggen er omtrent 18 m høy. Rutene er gradert fra grad 4c til 7c+. Her finner vi alt fra listeklatring på sva, og krevende dynamisk klatring i overheng. Fjellets spesielle struktur gjør at noe slitasje på fingrene må påberegnes på enkelte ruter, men stort sett er dette et snilt fjell.

Karakteristikk

  • Ettermiddagssol
  • Barnevennlig
  • Vertikalt

Rute graderinger

Kart

Klatrefører