Utsikten

Ask, Akershus, Norway

Oppsummering

Type:
Klatrefelt
Annmarsj i km:
0-1
Antall ruter:
17
Boltede ruter:
17
Gradering:

Beskrivelse

Adkomst
Fra Skedsmokorset: Ta riksveg 120 mot Nannestad og Gjerdrum. 4 km fra E6 passerer du Gjerdrum kommunegrense. 600 m etter skiltet er det en bussholdeplass på venstre side. Parker varsom ute veien for buss og beboere. Vær forsiktig når du krysser veien, da bilene holder meget høy fart.

Spesielle hensyn
Ikke parker langs hovedveien, du kan bøtelegges av politiet for å bryte heltrukken sperrelinje.

Historikk
Klatrefeltet ble etablert i samarbeid med Romerikstoppen klatreklubb og Norges Boltefond. Norges klatreforbund og kommunen har vært økonomiske bidragsytere gjennom etableringen. Under klippen er det etablert en rampe/komfortsone i kombinasjon av naturlig anlagt stein og treverk. Det er gjennomført stor innsats for å høyne standarden på komfortsonen til klatrefeltet og det er Romerikstoppen klatreklubb som har vedlikeholdsansvaret for anlegget.

Klatringen
Det er etablert drøyt 10 klatreruter på Utsikten klatrefelt, rundt halvparten er vertikalt og resten er bratt. Fjellet er fingersnilt med flytt på store tak. I ettermiddagssolen kan det blir dårlig friksjon, veggen tørker raskt. Ypperlige vinterforhold på solskinnsdager.

Karakteristikk

  • Ettermiddagssol
  • Overheng
  • Reinsikkert
  • Værsikkert

Rute graderinger

Kart

Klatrefører