Trøimsberget

Hemsedal, Buskerud, Norway

Oppsummering

Type:
Klatrefelt
Annmarsj i km:
0,5
Antall ruter:
7
Boltede ruter:
5
Naturlige ruter:
2
Gradering:

Beskrivelse

Trøimsberget er en opptil 40 m høy svavegg som ligger like utenfor Hemsedal Sentrum. Feltet har noen korte og forholdsvis enkle borebolt ruter som er fine for nybegynnere og for barn. I tillegg er det noen lengre borebolt- og miksruter.

Hvordan finne fram?
Paker ved Hemsedal bibliotek, som ligger mellom Hemsedal kyrkje og Skandinavisk Høyfjellsutstyr. Gå på vestsiden av biblioteket, over skoleplassen og inn på veien som går nordover. Gå rett frem og inn på sti ved vegkrysset og ut på grusvei etter ca. 20 m. Følg grusveien til sving, ta da opp snarvei i kanten av jorde. Gå gjennom grind på venstre side av neste jorde. Hold mot høyre i beite og inn på sti som følger opp i høyre kant av klippen.

Rutene
Det er 3 enkle ruter i venstre kant av feltet. 2 av disse kan ledes med borebolter. For å rigge topptau, så gå opp på til venstre for rutene og inn på hylle midt i veggen. Kan gjøres uten sikring. Bruk ringbolter på hylla eller rappeller ned til feste lengre ned i veggen.

Midt på veggen er det noen lengre miks og naturlig sikrede ruter. Ei rute er fullbolta og har snufeste etter ca. 15 meter. De andre rutene har noen dårlige bolter.

Filer

Karakteristikk

  • Ettermiddagssol
  • Barnevennlig
  • Sva
  • Vertikalt

Rute graderinger

Kart

Klatrefører

Kontakt skribent


Lignende Klatrefelt