Snøhettatraversen

Dovre, Oppland, Norway

Oppsummering

Type:
Flere taulengder
Antall ruter:
1
Naturlige ruter:
1
Gradering:

Beskrivelse

En klassisk alpin høyfjellsrute. Snøhetta er strengt talt ikke et Oppdalsfjell, men vi tar med beskrivelsen av Snøhettatraversen her likevel, da det for tiden ikke er publisert noen annen fører for turen. Snøhetta er majestetisk og lett gjenkjennelig på Dovrefjell. Ruten har fantastisk utsikt og fin, velsikret klatring. Med 2268 moh er det en værutsatt topp og langt fra folk. Det er derfor viktig å ikke undervurdere turen, selv om det klatreteknisk er en lett tur.

ADKOMST
Fra Hjerkinn går det vei inn til DNT-hytta Snøheim. For tiden (2013) er det ikke mulig å kjøre inn til Snøheim. Det går skyttelbuss fire ganger daglig. Følg DNT-merka rute fra Snøheim opp til Stortoppen av Snøhetta. Dette er en fin tur i bratt ur, og går på et par timer med god driv. Deretter følges ryggen til Midttoppen, og videre til Hettpiggen og så til Vesttoppen.
Det er også mulig å gå traversen motsatt veg, fra Vesttoppen til Stortoppen. Da er det klatring kun opp til Midttoppen til venstre for skaret. Du rappellerer da ned fra Vesttoppen og Midttoppen. Dette kan være et greit alternativ i dårlig vær.

RETUR
Følg DNT-merket rute ned til Snøheim.

Se føreren for mer detaljerte beskrivelser.

Karakteristikk

  • Værutsatt

Kart

Klatrefører

Kontakt skribent


Lignende Klatrefelt