Sleppen

Skutvik, Nordland, Norway

Oppsummering

Type:
Klatrefelt
Annmarsj i km:
1-2
Antall ruter:
32
Boltede ruter:
32
Gradering:

Beskrivelse

Adkomst
Fra Ulsvåg: Ta rv 81 mot Skutvik. Etter å ha kjørt ca 34 km, kommer du til Sørvåg. Veien til klatrefeltet tar av til høyre like før et stort steinbrudd. Det står et bussskur på venstre side etter avkjøringen. Avkjøringen er skiltet med klatrefelt.

Spesielle hensyn
Sleppen ligger like ved et naturreservat. Området har et rikt fugle og dyreliv. Vis hensyn i hekkeperioden. Husk båndtvangen.

Beliggenhet
Klatrefeltet Sleppen ligger luftig til med god utsikt mot fjell og sjø. Dyre- og plantelivet i omgivelsene er også med på å inspirere. Hovedveggen ligger helt i vannkanten og er om sommeren en glimrende plass å kombinere klatring, bading, grilling, padling i vassdragene og fiske. Feltet er vendt mot sørvest, så det er sol fra tidlig formiddag til sent på kvelden. Anmarsjen er kort, og det er stort sett flatt under veggene. Rutene på Sleppen ligger i forkant av et platå. Det er varierende høyde på rutene fra ca 8 meter til 25 meter. Små barn bør ikke oppholde seg på platået uten oppsyn av voksne. Ellers er Sleppen en fin plass for hele familien. Det er laget gapahuk ved hovedveggen. Denne er laget av naturstein og bjørk. Gapahuken er en egnet plass for en hvil mellom rutene. Ness Camping tilbyr overnatting og utendørs bademuligheter fra mai til august. For å komme til Ness kjører du mot Skutvik. Det er godt skiltet ned til Ness Camping.

Historikk
Det var på Sleppen sports- klatringen i Hamarøy startet i 2006. Sleppen er det første sportsklatrefeltet i Hamarøy. En av de ivrige klatrerne i Hamarøy Knut Høivaag mente at klippen i Steinslandsvannet måtte være verdt å sjekke ut. Klatreklubben var på befaring våren 2006 og med god hjelp fra NKF og Runar Carlsen begynte utviklingen av Sleppen. Det ble etablert 28 ruter med varierende vanskelighetsgrad. Feltet er særdeles egnet for barn og unge og er tilrettelagt med både gapahuk og toalett. Som et av få klatrefelt i Norge kan Sleppen smykke seg med tittel Norges beste klatrefelt for funksjonshemmede. Med rampe under veggen er ferdsel på feltet trygt og sikkert.

Klatringen
Klatringen på Sleppen er stort sett loddrett og noe sva. De fleste rutene på hovedveggen er mellom 12 og 25 meter, mens det lengre inn i feltet er ruter på 4 – 10 meter. Fjellet er fast og fint, og klatringen foregår stort sett på lister og i riss. Veggen er forholdsvis lett å lese for erfarne klatrere og det er få overraskelser.Veggen tørker fort etter regnvær, men på enkelte steder brukes litt lenger tid grunnet vannsig ovenfra.

Karakteristikk

  • Ettermiddagssol
  • Barnevennlig
  • Morgensol
  • Sva
  • Vertikalt

Rute graderinger

Kart