Skiheisveggen

Hemsedal, Buskerud, Norway

Oppsummering

Type:
Klatrefelt
Annmarsj i km:
1
Antall ruter:
4
Boltede ruter:
3
Naturlige ruter:
1
Gradering:

Beskrivelse

Skiheisveggen eller Svarteberg som det står på kartet er beryktet for sine harde ruter som ingen helt hvem som har etablert. Men klatrer du på 7 og 8 nivå er dette helt klart beste stedet i Hemsedal.

Beliggenhet
Feltet ses tydelig til venstre for Hemsedal skisenter og har en nydelig beliggenhet høyt oppe på ei hylle. Kjør mot Hemsedal skisenter og ta til venstre inn mot Totteskogen. Parker langs veien eller på steinfyllingen. Det er stor byggeativitet i området så veier og parkeringsmuligheter endrer seg stadig. Gå rett opp mot veggen. Det er ingen markert sti til feltet og anmarsjen er bratt og ulent. Ca 15 min å gå.

Veggen
Veggen er svakt overhengende med crimpere og slopere. Feltet har 5 ruter, 2 ruter på grad 7 og 3 ruter grad 8, alle med høy kvalitet. Veggen har nydelig beliggenhet med god utsikt over nordre del av Hemsedal. Om sommeren kommer solen i 4 tiden. Da kan det bli svært varmt på varme dager, men som oftest er ikke dette noe problem. Rutene tørker sakte på våren og etter regnvær, spesielt i toppen.

Filer

Karakteristikk

  • Ettermiddagssol
  • Overheng

Rute graderinger

Kart

Klatrefører

Kontakt skribent


Lignende Klatrefelt