Skådalen

Oslo, Oslo, Norway

Oppsummering

Type:
Klatrefelt
Annmarsj i km:
1-2
Antall ruter:
12
Boltede ruter:
11
Naturlige ruter:
1
Gradering:

Beskrivelse

Adkomst
Kjør Frognerseterveien til Svendstuen skole, her tar man til høyre og følger Svendstuveien mot høyre. Ta av til høyre på Skogryggveien. Deretter første til venstre som er Skådalsveien, følg denne til du passerer T-banen. Ta til venstre og følge veien parallelt med skinnene og parker ved barnehagen som er rett frem. Følg turstien rett frem etter bommen, hold til venstre når turstien deler. Det er om lag 750 meter til klippen, som ligger på høyre side av turstien.

Spesielle hensyn
Følg generelle bestemmelser for utmark.

Beliggenhet
Skådalen ligger midt i mellom Bogstadvannet og Maridalsvannet med innkjøring fra Frognerseterveien. Turstien som passerer under klippen er hyppig brukt av sykelister og turgåere.

Historikk
Feltet er et av Oslos eldste klatrefelt, ifølge historien var det her Arne Ness for første gang plasserte en bankebolt i Norge så tidlig som 30-tallet (kilde «Klatrefører Oslo & omegn»). De fleste rutene er navnløse med ukjent førstebestiger. Høsten 2004 ble feltet reboltet i regi av NKF/Kolsås klatreklubb.

Klatringen
Klatringen i Skådalen foregår på vertikalt og sva, med klassisk listeklatring på relativt glatte tak. Feltet har drøyt 10 ruter mellom 4-7’tallet. Området rundt klippen er barnevennlig, så lenge man er obs på bekken nedenfor. Veggen er 30 meter bred og 15 meter høy.

Karakteristikk

  • Barnevennlig
  • Morgensol
  • Værsikkert

Rute graderinger

Kart

Klatrefører