Sirekroken

Suleskard, Vest-Agder, Norway

Oppsummering

Type:
Klatrefelt
Annmarsj i km:
0-1
Antall ruter:
36
Boltede ruter:
36
Gradering:

Beskrivelse

Adkomst
Fra Stavanger: Kjør E39 mot Kristiansand til Ålgard, (ca 30 km) og ta av til Oltedal/ Sirdal, rv 45. Følg rv 45 i ca 70 km og ta av til venstre mot Sirdal rv 468. Kjør rv 468 i ca 10 km og ta av til venstre mot Lysebotn. Etter ca 2 km, ta til venstre mot Sirekrok. Hold venstre, kjør over bekken hvor du har et stort vann på venstre side og et lite vann på høyre. Kjør opp bakken og veggen sees mellom trærne på høyre side før demingen.

Spesielle hensyn
Husk båndtvang, det er mye sau i området. Unngå overnatting på feltet for å bevare forholdet til grunneier.

Beliggenhet
Klippen ligger øverst i Sirdal med nydelig utsikt mot snaufjellet. Det er godt med teltplass og hytteleie i området rundt klippen.

Historikk
Feltet ble oppdaget i 1994 av Håkon Hansen og Hjarrand Julsrud på en av deres mange Rogalandsturer. De etablerte en rekke av de vanskelige rutene og året etter ble Dag Kaada, Einar og Leif Henning Broch Johnsen og Robert Caspersen med på den videre utviklingen av feltet. Aktiviteten her førte også til utviklingen av mange av de andre klatrestedene i området, se www.brv.no.

Klatringen
Sirekrok er utrolig formasjonsrikt og fingersnilt. Her er alt fra lister til sprekker og utspring som gir deg muligheten til å teste kroppsspennet ditt for fullt.

Karakteristikk

  • Barnevennlig
  • Morgensol
  • Overheng
  • Reinsikkert

Rute graderinger

Kart