Rolfsøy

Sarpsborg, Ostfold, Norway

Oppsummering

Type:
Klatrefelt
Annmarsj i km:
2
Antall ruter:
17
Boltede ruter:
15
Naturlige ruter:
2
Gradering:

Beskrivelse

Adkomst
Fra Oslo: Kjør E6 retning Svinesund, etter ca 70 km, tar du av ved avkjøring til rv 109. Følg rv109 mot Sarpsborg i 4,6 km. Ta av til høyre i Hatteveien. Etter 1,3 km kommer du til Rolvsøyhallen. Benytt parkeringen her. Fra parkeringen følges en grus/turvei mot vest, på oversiden av skolen. Du passerer først en bom, før du etter ca 200 meter kommer til et veiskille. Ta til høyre og følg grusveien i ca 200 meter til. Her kommer du til den nevnte åpne lysningen gjennom skogen. Ta av på sti før du krysser denne lysningen. Følge stien over myrer og i skogkanten i ca 500 meter, da ser du feltet på andre siden av lysningen.

Beliggenhet
Klatrefeltet Rolvsøy ligger til tross at det er øy i navnet midt inne i Fredrikstadmarka. Det er ikke etablert tydelig vei til feltet, så følg veianvisningene nøye.

Historikk
Feltet ble funnet og utviklet på 90-tallet av et par ivrige klatrere fra Oslo. Feltet ligger ved åpen lysning gjennom skogen etter at det ble lagt vann og avløpsrør gjennom marka. Denne lysningen vil med tiden gro igjen.

Klatringen
Feltet er ikke så stort, men har godt utvalg av knallharde ruter i tillegg til noen kortere mer moderate ruter. Klippen har klatring på vegger som er litt overhengende. Veggen er opp til 20 m på det høyeste. Rutene er på grad fra 6a+ til 8a+, men hoved trekkplasteret er rutene på over grad 7b+. Alle ruter har toppanker og alt er boltet.

Karakteristikk

  • Ettermiddagssol
  • Barnevennlig
  • Overheng
  • Vertikalt

Rute graderinger

Kart