Oddane

Larvik, Vestfold, Norway

Oppsummering

Type:
Klatrefelt
Annmarsj i km:
0-1
Antall ruter:
8
Boltede ruter:
8
Gradering:

Beskrivelse

Beliggenhet
Klippen ligger ved parkeringsplassen til Oddanesand Camping. Du kan kjenne forfriskende sjøluft slå i mot deg når du går ut av bilen. Fra ankeret på rutene kan du skue utover mot horisonten. Det er lett å komme til badestrand og sjøliv fra feltet. På de fineste sommerdagene er det mange mennesker som gjerne stopper opp for å se på klatring om de skulle være så heldige å kunne se sporten ”live”.

Historikk
I 2004 startet Ole Karsten Birkeland og Michael R Helgestad å bolte feltet. Det ble tilsammen satt opp 5 ruter, som alle er av god kvalitet. Veggen har potensiale for en eller to nye linjer utover de som allerede er etablert. Det ligger også en liten vegg til høyre for veggen med potensiale for noen få nye ruter.

Klatringen
Veggen er særdeles kompakt og fjellet er fingersnillt. Veggen heller ut 2-3 meter og klatringen er relativt intens i forhold til graderingen. Det er mye tak, men kun ett som er bedre enn de andre. Veggen er mørk rød-brun, noe som gjør den relativt forholdsavhengig.

Spesielle hensyn
På spesielt travle dager må man betale kr 40,- for å parkere rett ved klippen. Hvis du parkerer langs veien 200 m før klippen, er det gratis hele året.

Adkomst
Fra Larvik: Følg rv 302 mot Helgeroa/Nevelunghavn. Etter bakeriet, ta til høyre, skiltet Oddanesand Camping. Følg denne til du ser skilt til Gruvika. Veggen ligger på høyre side av veien. Parker på anviste plasser.

Karakteristikk

  • Ettermiddagssol
  • Barnevennlig
  • Overheng
  • Reinsikkert

Rute graderinger

Kart