Norsk Tindesenter

Åndalsnes, More og Romsdal, Norway

Oppsummering

Type:
Klatrehall
Antall ruter:
60
Gradering:

Beskrivelse

Norsk Tindesenter ligger helt nede ved bryggen i Åndalsnes og kan friste med flott klatring og buldring på de fleste nivåer.

Kort om historien:
“Norsk Tindesenter har sin rot i det mangeårige arbeidet til klatrepioner Arne Randers Heen (1905-1991) som store deler av sitt liv samlet inn historisk materiale fra norsk tindesport og som i 1990 åpnet Norsk Tindemuseum på Åndalsnes basert på hans private samlinger.

Prosjektet med å bygge Norsk Tindesenter, slik det fremstår i dag, kom igang i 2006 som ett resultat av Rauma kommunes visjonsarbeid om å bli verdens beste kommune for naturglade mennesker. Grunnsteinen i prosjektet bygger på arven Arne Randers Heen og hans kone Bodil Heen testamenterte til kommunen etter sin død, gjennom stiftelsen Norsk Tindemuseum. Det var styret i Norsk Tindemuseum som dro igang prosjektet etter en avgjørelse om å flytte samlingen til sentrum av Åndalsnes for å øke attraktivteten. Videre har det blitt gjennomført en enorm dugnadsinnsats på lokalt og nasjonalt plan. Med stor finansiell støtte fra kommune, fylke, lokalt og regionalt næringsliv åpner Norsk Tindesenter 13. mai 2016, og med dette videreføre drømmen og det fremsynte arbeidet til legenden Arne Randers Heen.” Hentet fra Norsk Tindesenter sin nettside.

Harde fakta:
2000 klatretak
390 kvm klatrevegger
60 ruter å velge mellom
20 toppfester
110 kvm buldremoro
21 m til toppen
barnebuldrehule
Auto belay

Klatrefelt.no var her påsken 2017. Kan absolutt anbefale å ta turen. Flott klatreanlegg, bra ruter, flotte omgivelser og trivelige folk! Når man først er på Tindeseteret er en liten tur innom museet et must.

Karakteristikk

  • Barnevennlig
  • Overheng
  • Reinsikkert
  • Værsikkert
  • Toalett
  • Vertikalt

Detaljbilder

Kart