Kastetskogen

Sandefjord, Vestfold, Norway

Oppsummering

Type:
Klatrefelt
Annmarsj i km:
0-1
Antall ruter:
9
Boltede ruter:
6
Naturlige ruter:
3
Gradering:

Beskrivelse

Adkomst
Fra E18: Kjør hovedinnfartsveien til Sandefjord, under jernbanen og rett frem i første rundkjøring. Ta til venstre i neste rundkjøring, skiltet Stokke (rv 303). Følg rv 303 gjennom sentrum; rett frem i to lyskryss, til venstre i neste kryss og til høyre i rundkjøringen etter 50 m. Følg rv 303 gjennom en rundkjøring og ta til høyre i neste (mot Østerøya). Ta vil venstre i neste rundkjøring (mot Østerøya). Følg Østerøyaveien 3 km og ta til høyre inn veien som heter Kastetskogen. Følg veien ca 200 meter, ta til venstre og kjør ca 100 meter. Parker på plassen ved siden av stien ned til høyre.

Spesielle hensyn
Parkering er kun tillatt på den lille gressplassen på begge sider av stien ned til feltet. Det må ikke parkeres på de asfalterte plassene som er i tilknytning til boligene.

Beliggenhet
Kastetskogen ligger på Østerøya, ca 4 km øst for Sandefjord sentrum. Feltet er delt i flere seksjoner, beliggende i skog og mot sjøen. Feltet ligger i et flott turområde, er barnevennlig og det ligger bare 250 meter fra parkering. Kastetskogen er vestvendt og har sol fra tidlig ettermiddag. Hovedveggen nede ved vannet er eksponert for solen, mens sektorene i skogen har skygge hele dagen.

Historikk
Feltet ble etablert i 2002, med Peter Watkinson i spissen. De aller fleste rutene er etablert våren og forsommeren 2002. Etter 2002 var det flere år med lite aktivitet på feltet, bortsett fra noe klatring på hovedveggen. Feltet har det siste året fått en ansiktsløfting og gamle ruter er pusset frem. Med stort og smått er det etablert ca 20 ruter på feltet, men det er potesiale for fler.

Klatringen
Klatringen på Kastetskogen er variert og har noe å tilby de fleste med sine tre sektorer. Feltet byr på vertikal klatring med små og store overhengende partier. Enkelte av veggene har en fin mix av riss, dieder og små lister. Mange av rutene sikres naturlig. Vegghøyden er 10-20 meter. Veggen er kompakt og rutene oppleves som fingersnille.

Karakteristikk

  • Ettermiddagssol
  • Barnevennlig
  • Overheng
  • Reinsikkert
  • Vertikalt

Rute graderinger

Kart

Klatrefører