Hvarnes

Sandefjord, Vestfold, Norway

Oppsummering

Type:
Klatrefelt
Annmarsj i km:
0-1
Antall ruter:
33
Boltede ruter:
32
Naturlige ruter:
1
Gradering:

Beskrivelse

Adkomst
Følg riksvei 40 vest for Numedalslågen. Kjør over brua ved Hvarnes, følg skilting til Hvarnes kirke. Klippen kommer tilsyne på venstre hånd etter ca 1 km fra kirka. Parker ved elvesiden av veien ved Helleneset Øst postkassene. Gå så mye som mulig i skogen på vei inn til veggen.

Spesielle hensyn
Parker på høyre side av veien mot elven, ikke på åkeren til grunneier. Gå i utkant av åkeren, hold avstand til bikubene på sommerstid.

Beliggenhet
Klippen ligger langs Numedalslågen og er solvendt mesteparten av dagen. Veggen er lett synlig fra veien. Området rundt klippen er stille og rolig. Det er flatt og barnevennlig.

Historikk
Den 60 meter høye klippen med sine 15 meter overhengende vegg, blir kalt “Ravnefjellet” av de lokale beboerne. Klippen ble oppdaget av Runar Carlsen tidlig på 90-tallet midtvinters under en isfisketur. Håkon Hansen og Chris Fossli ble villig med på rekognosering etter at bilder av veggen ble fremlagt, og slik startet utviklingen av feltet.

Klatringen
Klippen byr på variert klatring fra sva til ekstremt bratte og pumpende ruter. Hovedtyngden av rutene ligger på 8 og 9’er tallet. Veggen er kompakt og har god friksjon. På varme sommerdager kan heten ta overhånd da klippen danner et amfi som holder godt på varmen. Det er fortsatt spektakulære åpne linjer igjen på feltet, som ligger i sjiktet 9 og hardere. Sesongen er fra tidlig vår til sen høst. På vinterdager med sol kan klippen lett benyttes da snø og sig sjelden kommer til.

Karakteristikk

  • Ettermiddagssol
  • Barnevennlig
  • Morgensol
  • Overheng
  • Reinsikkert
  • Sva
  • Vertikalt

Rute graderinger

Kart

Klatrefører