Hellerud

Oslo, Oslo, Norway

Oppsummering

Type:
Klatrefelt
Boltet/Reboltet:
2004
Annmarsj i km:
0-1
Antall ruter:
36
Boltede ruter:
20
Naturlige ruter:
16
Gradering:

Beskrivelse

Adkomst
Feltet ligger i Oslo Øst, mellom Tveita og Oppsal, i kanten av Østmarka. Fra Oslo Sentrum følges E6 Strømsveien til Helsfyr hvor man tar til Tvetenveien og følger skilting til Tveita. Kommer du på ring 3 følg også skilting mot Tveita. På Tveita tar du av mot Oppsal, men tar til venstre i første lyskryss opp Stordamveien. Følg denne oppover i ca 300 meter. Parker i avslutningen av veien. Kort anmarsj på 5 minutter. Gå på turvei forbi liten fotballbane, rett etter denne ta inn til venstre gjennom skogen og feltet ligger 40 meter inn.

Klatringen
Hellerud klatrefelt byr på tradisjonell listeklatring på sva, vertikal og noe overhengende vegg. Det er etablert klassikere fra 6a+ til 7c+, de fleste førstebestigningene er ticket sent på 80’tallet eller tidlig 90’tallet. Fjelltypen er relativt brutal mot fingertuppene og med ettermiddagssol blir ofte forholdene utfordrende. De fleste rutene er helboltede, men klippen har også noen fine klassikere på naturlig sikring.

Historikk
Jacob Normann, Dag Kolsrud og Ole Mentzoni har vært sentrale i etableringen av klassikerne på feltet. Pinslibeisen er den store klassikeren på feltet og er etablert av Trond Pinsli og Bjørn Myrer Lund så tidlig som 1987. Hellerud klatrefelt ble reboltet med limbolter og klipp-inn-anker på samtlige ruter i 2004, dette ble gjort i regi av Norges Klatreforbund. Olav Vestlie etablert Die Eder, Varulv og Joker i 2013.

Spesielle hensyn
Klatrefeltet ligger tett ved bebyggelse så unngå støy og roping ved feltet. Ikke parker i den private veien nede ved feltet.

Karakteristikk

  • Ettermiddagssol
  • Barnevennlig
  • Sva
  • Vertikalt

Rute graderinger

Kart

Klatrefører