Flatanger: Nordstraumen

Flatanger, Nord-Trondelag, Norway

Oppsummering

Type:
Klatrefelt
Boltet/Reboltet:
2014
Annmarsj i km:
0-1
Antall ruter:
5
Boltede ruter:
5
Gradering:

Beskrivelse

Adkomst
Fra Steinkjer: Kjør E6 til Asphaugen, ca 5 km. Ta av mot Namsos og Flatanger, RV 17 og følg denne i ca 40 km forbi Namdalseid til Sjøåsen. Ta av her til venstre mot Lauvsnes og følg RV 766 i ca 20 km til Tøtdalen. Ta av til venstre og fortsett langs RV 766 mot Lauvsnes, ca 25 km. Før Lauvsnes, ta av mot Vik. Følg veien i ca 4 km og ta av til Strøm. Etter ca 1 km kommer du til Strøm gård, første gård på venstre hånd. Parker på anviste plasser.

Spesielle hensyn
Det er et særdeles godt forhold til grunneier som er behjelpelig med det meste. Det er viktig å huske på at gården er i drift, så gå på oppmerkede stier slik at avling ikke blir ødelagt. Parkering, camping og toalettbesøk skal foregå på anviste plasser. ### Overnatting På Strøm gård er det lagt opp til overnatting med tilgang på toalett og dusj for en billig penge. For overnatting, kontakt berhes@online.no

Beliggenhet
Klatrefeltet ligger idyllisk til ved sjøkanten. Veggen er solvendt hele dagen med utsikt ut mot holmer og skjær.

Historikk
Utviklingen av feltet startet 2014 av Norges Boltefond. I løpet av juni ble det etablert 5 klatreruter fra 5c til 7a.

Klatringen
Nordstraumen klatrefelt har et stort utviklings potensial, det antas å være mulig å etablere rundt 50 nye klatreruter i veggen. Veggen varierer i høyde fra 20 til 80 meter. Veggen har noen overhengende partier, mens hovedtyngden av klippen varierer fra vertikalt til sva.

Karakteristikk

  • Ettermiddagssol
  • Barnevennlig
  • Morgensol
  • Sva
  • Vertikalt

Rute graderinger

Kart

Klatrefører