Flatanger: Kvernhusskaret

Flatanger, Nord-Trondelag, Norway

Oppsummering

Type:
Flere taulengder
Annmarsj i km:
1-2
Antall ruter:
13
Boltede ruter:
9
Naturlige ruter:
4
Gradering:

Beskrivelse

Adkomst
Fra Steinkjer: Kjør E6 til Asphaugen, ca 5 km. Ta av mot Namsos og Flatanger, RV 17 og følg denne i ca 40 km forbi Namdalseid til Sjøåsen. Ta av her til venstre mot Lauvsnes og følg RV 766 i ca 20 km til Tøtdalen. Ta av til venstre og fortsett langs RV 766 mot Lauvsnes, ca 25 km. Før Lauvsnes, ta av mot Vik. Følg veien i ca 4 km og ta av til Strøm. Etter ca 1 km kommer du til Strøm gård, første gård på venstre hånd. Parker på anviste plasser.

Spesielle hensyn
Det er et særdeles godt forhold til grunneier som er behjelpelig med det meste. Det er viktig å huske på at gården er i drift, så gå på oppmerkede stier slik at avling ikke blir ødelagt. Parkering, camping og toalettbesøk skal foregå på anviste plasser.

Overnatting
På Strøm gård er det lagt opp til overnatting med tilgang på toalett og dusj for en billig penge. For overnatting, kontakt berhes@online.no

Beliggenhet
Kværnhusskaret ligger i skaret bak Hanshallaren. Det er ca. 10-15 minutter gange avhengig av hvor man ønsker å klatre. Området rundt klippen er preget av blokkstein (buldresteiner) som kan være noe vrien å passere. Klippen har sol hele dagen og tørker svært raskt opp.

Historikk
De første linjene som ble etablert i Kværnhusskaret ble besteget av klatremiljøet i Trondheim. I forkant av nasjonal klatresamling i 2012 ble de fleste rutene etablert med toppanker av Norges Boltefond.

Klatringen
Fjellkvaliteten er meget kompakt og velegnet for plassering av naturlige sikringer. Høyden på veggen er ca. 40-50 meter. Rutene er noe overhengende, men for det meste vertikale.

Karakteristikk

  • Ettermiddagssol
  • Morgensol
  • Vertikalt

Rute graderinger

Kart

Klatrefører