Amazonas

Oppdal, Sor-Trondelag, Norway

Oppsummering

Type:
Klatrefelt
Annmarsj i km:
0,3
Antall ruter:
10
Boltede ruter:
10
Gradering:

Beskrivelse

Amazonas har lenge vært Oppdals skjulte hemmelighet. Selv om klippen er godt synlig fra riksveien i Gråura, ble feltet begynt utviklet først i 2004. Feltet har en helt annen karakter enn de fleste andre felta i Oppdal. Rutene er lange og pumpende, i tillegg til å være eksponerte. Boltene står litt lengre fra hverandre her enn på Ishoel.

Feltet er solvendt og det kan ofte være godt og varmt her allerede i april.

ADKOMST
Kjør R70 fra Oppdal i retning Sunndalsøra. Etter 27km kommer du til toppen av Gråura. Det er en parkeringsplass på hver siden av RV70, som danner et lite platå rett før Gråura bikker nedover mot Sunndalen. Her kan du parkere. Gå 300m i retning Sunndalen til du ser en gammel skolebygning på venstre side (ja, det er virkelig en skole som er klemt inn her!). Fra skolen går det en skogsvei nedover mot klatrefeltet. Følg denne. Når veien slutter, står du på toppen av en haug. På fremsiden av denne haugen ligger klippen. Følg en utydelig sti, til du finner tegn til aktivitet. Rappeller fra et tre ned til standplasshylla (NB! 35m). Du kan bevege deg relativt greit uten sikring på standplasshylla.

Retur: Ruten ”Veien hjem går via toppen” har en boltestige etter ankeret som går til topps (6-), hele returen går på en taulengde. Alternativt retur: Traverser ut langs sikringshylla i retning Sunndalen (noe utsatt). Lett klyving opp på siden av klippen i ulendt terreng.

Karakteristikk

  • Ettermiddagssol
  • Morgensol

Rute graderinger

Kart

Klatrefører

Kontakt skribent


Lignende Klatrefelt